top of page
9%2520antelope%2520022%2520kopie_edited_

Holistische benadering

Reiki

Reiki is Japans voor universele levensenergie.

Rei = universele en Ki = levensenergie. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Energie stroomt door alles heen wat leeft. Dit is niet altijd zichtbaar, maar Reiki energie is overal.

Om je gezond en ontspannen te voelen, moet energie vrij door jouw systeem (energieveld en energiepunten) kunnen stromen. Door o.a. opgelopen trauma's, het verdringen van emoties en signalen te negeren, ontstaan er blokkades. Het gevolg is dat de energie niet meer vrij kan doorstromen. Dit veroorzaakt stagnatie en tekort aan levensenergie. Het heeft een negatieve invloed op jouw welzijn en veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor het ontwikkelen van aandoeningen en ziekten.

Reiki ondersteunt, activeert en versnelt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Tijdens de behandeling pas ik (intuïtief) handposities toe vanuit het Reiki Usui Healing System. Deze intensieve, ontspannende behandeling is gericht op het algehele welzijn van je lichaam en geest. Reiki is een vorm van energieoverdracht, er wordt geen persoonlijke energie doorgegeven. De Reiki energie vindt haar weg naar blokkades, werkt in op de oorzaak van de klacht en stroomt naar het punt waar het nodig is. Het helpt je ontspannen, verlicht pijn, helpt oude emoties te verwerken en heft energieblokkades op. De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.

* Reiki kan heel goed naast bestaande reguliere of complementaire behandelingen toegepast worden. 

bottom of page